Diese Website nutzt Cookies, um das Nutzererlebnis zu verbessern. Durch die Nutzung dieser Website erklären Sie sich hiermit einverstanden.   Mehr Infos  

Hueber.hu

Adatvédelmi utalások

Állás: 2018 november

Előzetes megjegyzés

Az Önre vonatkozó adatok, mint pl.: neve, telefonszáma, valamint e-mail vagy IP címe (úgynevezett „személyes adatok”) védelme számunkra fontos ügy. Ezért tartjuk fenn ezt a weboldalt és az általunk azon felajánlott szolgáltatásokat az érvényes adatvédelmi törvények alapján, különösen az EU Adatvédelmi Alapszabályozását (DS-GVO) és a Szövetségi Adatvédelmi Törvényt figyelembe véve (BDSG).

A következőkben magyarázatot talál arra, hogy mi hogyan kezeljük személyes adatait ezzel kapcsolatban.

Adatvédelmi utalások

24. Mai 2018

A. Általános információk

I. Ezen weboldal keretében az adatkezelésért felelős

Hueber Verlag GmbH & Co. KG,
Wolf Dieter Eggert
Baubergerstraße 30
D-80992 München
üzletvezető által képviselve
Telefon +49 (0)89 / 9602-0
Telefax +49 (0)89 / 9602-358

II. Adatvédelmi megbízott

Georg Mößbauer
Hueber Verlag GmbH & Co. KG
Baubergerstraße 30
D-80992 München
E-mail: datenschutz@hueber.de

III. Feldolgozás oka és a mindenkori jogalap

1. A weboldal információra történő felhasználása

A weboldal tisztán információra történő használata esetén, tehát ha nem regisztrál, vagy nem továbbít felénk egyéb módon információt, azt a személyes információt dolgozzuk fel, amit böngészője szerverünk számára továbbít.

Erre jogos érdeklődésünk a jogalapunk. A szükséges érdekmérlegelés keretén belül az ön érdekét személyes adatainak titokban tartására, és a mi érdekünket ezen weboldal közzétételével hasonlítottuk egymással össze. Az Ön érdekeltsége a titoktartásban maradt alul, máskülönben nem bocsáthattuk volna ezt a weboldalt a rendelkezésre.

Ha meg óhajtja tekinteni weboldalunkat, a következő adatokat dolgozzuk fel, melyek műszakilag számunkra szükségesek, hogy weblapunkat megmutathassuk Önnek és a stabilitást és a biztonságot biztosíthassuk.

  • IP-Cím
  • A megkeresés dátuma és ideje
  • Időzóna eltérés a (GMT) Greenwich Mean Time-hoz képest
  • Az Ön kérése (Konkrét oldal vagy fájl)
  • Hozzáférési státusz/HTTP-státuszkód
  • A mindenkori átvitelre került adatmennyiség
  • Weblap, amelyről a kérés érkezett
  • Böngésző
  • Operációs rendszer és felülete, Nyelv és a böngészőszoftver verziója

A fent nevezett adatok mellett,használat esetén weblapunk sütiket tárol végberendezésén. A sütik kis szövegfájlok, melyeket az Ön merevlemezén, böngészőjéhez hozzárendelve tárolunk, és amelyek által a sütiket elhelyező oldal számára, (itt ezek mi vagyunk), bizonyos információk válnak elérhetővé. A sütik nem képesek programokat futtatni vagy vírusokat a gépére átvinni. Arra szolgálnak, hogy az internet ajánlatot összességében még felhasználó-barátabbá és hatékonyabbá tegye.

2. Sütik használata

A következőkben a sütik felhasználásához talál tájékoztatást. A „B. Megbízott szolgálatvezető és Web Analytics” alatt az ezen az oldalon használt elemzőeszközökről talál információt.

a) A weblap a sütik alábbi fajtáját használja, aminek a mértékét és funkciójának módját a következőkben magyarázzuk el:

  • Transiente Cookies (ahhoz b)
  • Persistente Cookies (ahhoz c)

b) A Transiente Cookies automatikusan törölve lesznek, ha bezárja a böngészőt. Különösen idetartoznak a Session-Cookies. Ezek egy úgynevezett session-ID-t tárolnak, amelyek által böngészője különböző kéréseit a látogatás teljes idejéhez hozzá lehet rendelni. Ez lehetővé teszi, hogy végberendezését fel lehessen ismerni, ha visszatér weblapunkra. A session-Cookies törlődnek, ha kilép vagy bezárja a böngészőt.

c) A Perzisztens Cookies egy megadott idő után automatikusan törlődnek, ami sütinként változó. A sütiket böngészője biztonsági beállításainál bármikor törölheti.

d) Böngészője beállításait kívánságainak megfelelően tudja konfigurálni és pl.: Third-Party-Cookies-t vagy az összes sütit elutasíthatja. Felhívjuk a figyelmét, hogy a weblap nem minden funkcióját fogja tudni használni.

e) A sütiket arra használjuk, hogy látogatásaikor Önt azonosítani tudjuk, ha van számlája nálunk. Máskülönben minden látogatása alkalmával ismételten be kell jelentkeznie.

3. Kapcsolatfelvétel

E-mailen vagy kapcsolatnyomtatványon keresztüli kapcsolatfelvétel esetén az Ön által nyújtott adatok (E-mail cím, név, és adott esetben telefonszám) általunk tárolásra kerülne, hogy kérdéseire válaszolni tudjunk.

Erre jogalapunk jogos érdeklődésünk. A szükséges érdekmérlegelés keretén belül az ön érdekét személyes adatainak titokban tartására és a mi érdekünket jelen weboldal közzétételével hasonlítottuk egymással össze. Az Ön érdekeltsége a titoktartásban maradt alul, máskülönben nem bocsáthattuk volna ezt a weboldalt a rendelkezésre.

4. Webshopunk használata

a) Ha webshopunkban rendelni szeretne, a szerződéskötés érdekében szükséges, hogy megadja személyes adatait, amelyekre megrendelése lebonyolításához szükségünk van. A megrendelés lebonyolításához szükséges kötelező adatokat külön megjelöltük, a további adatok önkéntesek. Az Ön által megadott adatokat megrendelése lebonyolításához használjuk fel.

Szolgálatunk teljesítése érdekében szolgáltatókat alkalmazunk. Ennek érdekében személyes adatokat továbbítunk a szolgáltatók felé. Ezeket a szolgáltatókat mi szerződésben kötelezzük, hogy a személyes adatok esetében ugyan azzal a gondossággal járjanak el, mint mi magunk.

Erre jogalap a mindenkori vásárlási szerződés kezdeményezése, kivitelezése és lebonyolítása.

b) Önkéntesen nyithat ügyfélszámlát, amelyen keresztül az adatait későbbi vásárlásokhoz tárolni tudjuk. A „Mein Konto” alatt megnyitott Accounton az Ön által megadott adatokat tároljuk visszavonásig. Minden további adatot, ideértve a felhasználói számláját, bármikor töröltetheti. Küldjön E-mail-t datenschutz@hueber.de.-nek

Az Ön személyes adatait a megfelelő felhasználási szerződés kezdemény, kivitelezése és lebonyolítása érdekében használjuk.

c) Ezen kívül az Ön által megadott adatokat felhasználhatjuk arra, hogy további érdekes termékeinkről informáljuk vagy e-mailt küldhessünk, technikai információval.

d) Kereskedelmi és adóügyi adatszolgáltatás kötelez minket, címüket, fizetési és megrendelési adatait 10 évig tárolni. Azonban két év után

korlátozzuk a feldolgozást, ez azt jelenti, hogy adatai csak a törvényes előírások betartására lesznek használva.

e) Harmadik személyek személyes adataihoz történő jogtalan hozzáférésének meggátolása érdekében, különösen a pénzügyi adatokat, a megrendelés folyamatát TLS-módszerrel kódoljuk.

5. Állásbörzénk használata

a) Ha Ön az állásbörzénken álláshirdetést vagy keresést óhajt megjeleníteni, E-mail címe és neve megadásával regisztrálnia kell. A regisztráláshoz az un. Double-Opt-In eljárást használjuk. Ez azt jelenti, hogy regisztrálása először akkor van lezárva, ha Ön a weblapunkon történt bejelentkezését egy, általunk Önnek ebből a célból küldött egyszeri jelszóval igazolja és egy, csak Ön által ismert, saját jelszóra módosítja. Amennyiben az Ön erre vonatkozó visszaigazolása 72 órán belül nem történik meg, bejelentkezését adatbankunkból automatikusan töröljük. Az imént nevezett adatok megadása és emellett állásajánlatok esetén cégcím, valamint egy kapcsolattartó személy elérhetőségi adatainak megadása kötelező, további adatokat önkéntesen adhat meg.

b) Ha az állásbörzét álláshirdetés vagy keresés feladásához használja, a szerződés végrehajtásához szükséges adatokat tároljuk, míg hozzáférését véglegesen törölteti. Továbbá az Ön által önkéntesen megadott adatokat a hirdetés nyilvánosságra hozatalának idejére (8 hét) tároljuk, hacsak Ön ezeket korábban már nem törölte. Az összes adatot a védett ügyfélrészlegben kezelheti vagy változtathatja meg.

c) Ha az állásbörzét használja, a szerződés fajtájának megfelelően adatait másik felhasználók számára elérhetővé tehetjük. Az állásbörze minden látogatója számára az Ön neve, céges kapcsolati adatai és az összes önkéntesen megadott adat látható, függetlenül attól, hogy Ön ehhez kimondottan hozzájárult volna.

d) Az Ön személyes adatait a megfelelő felhasználási szerződés kezdeményezése, kivitelezése és lebonyolítása érdekében használjuk.

e) A lapozás és a hirdetések megtekintése alapvetően személyes adatai megadása nélkül is lehetséges. Kapcsolat felvételéhez használja az általunk kérdőívet a következő, kötelezően megadandó adatokkal: név, megszólítás, e-mail cím és telefonszám valamint lakhelye; vagy pedig küldjön közvetlenül egy e-mailt. Ezeket az adatokat kizárólag a hirdetés feladójával közöljük, nem tároljuk azokat a szerverünkön.

Jogviszony ehhez jogos érdekünk, személyes adatai továbbításában. A titoktartás ez esetben másodrangú, mert csak így tudjuk ezt a szolgáltatást nyújtani.

f) Harmadik személyek személyes adataihoz történő jogtalan hozzáférésének meggátolása érdekében a kapcsolatot TLS-módszerrel kódoljuk.

6. Newsletter

a) Mint Newsletter-Tool a Episerver Campaign a Episerver GmbH cégtől használjuk. Newsletterünre és E-mail-service-ünkre történő jelentkezésekor az oldalunk látogatói által megadott adatokat, kizárólag Newsletter szolgáltatásunk felhasználásához használjuk fel. A felhasználókat e-mailen keresztül értesíthetjük olyan körülményekről, amelyek a szolgáltatáshoz és a regisztráláshoz fontosak (pl.: műszaki változások).

b) A következő adatokat gyűjtjük össze: Megszólítás, név, e-mail cím és adott esetben

ügyfélszám. Az adatokat kizárólag a Newsletter szolgáltatásunk általi felhasználásához használjuk és harmadik félnek nem adjuk tovább; További okok miatt Link-Trackinget használunk.

c) Jogalap ehhez hozzájárulása. Beleegyezését személyes adatainak a Newsletter küldés céljára történő feldolgozásába, a jövőre vonatkozóan a Newsletterben található linken keresztül bármikor visszavonhatja a nélkül, emiatt az átvitel alapköltségén felül egyéb költsége is keletkezne.

7. Jelentkezés rendezvényre

Ha a rendezvénynaptárunk valamelyik nyilvánosságra hozott rendezvényére jelentkezik, a következő adatokat gyűjtjük be: Megszólítás, név, telefonszám, e-mail cím, intézmény / cég és cím és oktatott szakjai.

Az adatokat a mindenkor megadott címre továbbítjuk, azok kizárólag a rendezvény végrehajtásának intézése céljából lesznek felhasználva.

8. Tanulói regisztráció exkluzív előnyök érdekében

Ha Ön, oktatóként online jelentkezik nálunk, a következő adatokat gyűjtjük be: Megszólítás, név, telefonszám, e-mail cím, intézmény / cég és cím és oktatott szakjai.

Adatait az Arvato SCM Solutions szolgáltatónk felé továbbítjuk, és ügyfél-adatbázisunkban tároljuk. Adatait a célcsoportnak megfelelő nyomtatott reklám és – ha e-mail reklámhoz Double-Opt-Inen keresztül hozzájárulását adta – a célcsoportnak megfelelő e-mail marketing céljára használjuk fel; külső munkatársaink szintén felhasználják az adatokat arra, hogy Önnel a célcsoportnak megfelelő információért felvegyék a kapcsolatot.

Ezen adatok begyűjtése és feldolgozása azért szükséges, hogy Önt, oktatóként be tudjuk sorolni, és ez által bizonyos cikkekre kedvezményt tudjunk nyújtani.

Erre jogalap a mindenkori felhasználói szerződés kezdeményezése, kivitelezése és lebonyolítása.

9. Online besorolásteszt

Interaktív online besorolástesztünk esetén lehetősége van teszteredményét pe e-mail egy oktatónak elküldeni. Ekkor kötelező adatként megadnia a megszólítását, utónevét és e-mail címét, valamit az oktató megszólítását és e-mail címét. Ezekre az adatokra azért van szükségünk, hogy teszteredményét az oktató felé továbbíthassuk. A továbbítás e-mailen keresztül történik. Az adatokat az e-mail továbbítása után töröljük.

Jogviszony ehhez jogos érdekünk, személyes adatai továbbításában. A titoktartás ez esetben másodrangú, mert csak így tudjuk ezt a szolgáltatást nyújtani.

10. Elektronikus termékeink műszaki támogatása

A termékeink GYIK utalása mellett kérdéseket tehetnek fel nekünk per telefon, fax, e-mail

vagy webes kérdőív útján, műszaki problémák esetén. Az Önnel történő kapcsolattartáshoz nevét és e-mail címét, ill. telefonszámát tárolnunk kell. Adatait addig tároljuk támogató rendszerünkben, amíg kérdésére nem találunk megfelelő választ. Előfordulhat, hogy adatait problémája megoldása érdekében műszaki szolgáltatónknak továbbítjuk, hogy ők Önnel közvetlenül kapcsolatba léphessenek a probléma megoldásához szükséges további lépések miatt. Ezek: Fischer, Knoblauch & Co. Medienproduktionsgesellschaft mbH valamint Schooltas ThiemeMeulenhoff B.V. Smallepad 30 3811 MG Amersfoort. Ezekre a cégekre ugyanaz a titoktartás vonatkozik személyes adataival kapcsolatban.

Erre jogalapunk jogos érdeklődésünk. A szükséges érdekmérlegelés keretén belül az Ön érdekét személyes adatainak titokban tartására és a mi érdekünket ezen weboldal közzétételével hasonlítottuk egymással össze. Az Ön érdekeltsége a titoktartásban alul maradt, máskülönben nem bocsáthattuk volna ezt a weboldalt a rendelkezésre.

11. Alkalmazások

Alkalmazásaink a felhasználók személyes adatait kizárólag az adott alkalmazás megfelelő funkcióinak rendelkezésre bocsátása érdekében gyűjtik és tárolják.

Amennyiben alkalmazásunkat használni kívánja a számunkra technikailag szükséges következő adatokat dolgozzuk fel, az alkalmazás használatának lehetővé tétele és a stabilitás és biztonság garantálása érdekében.

  • IP cím
  • Megkeresés időpontja és ideje
  • Időzóna eltérés a greenwichi középidőhöz (GMT) képest
  • Igény tartalma (konkrét oldal vagy fájl)
  • Hozzáférés állapota/HTTP állapotkód
  • Mindenkor továbbított adatmennyiség
  • Alkalmazás, ahonnan az igény érkezett
  • Operációs rendszer és annak felülete

Amennyiben az alkalmazás hozzáfér például a használt eszköz kamerájához, mikrofonjához és hangszórójához, ez a rendelkezésre álló audiovizuális tartalmak azonosítása és lejátszása érdekében történik.

Személyes adatok tárolása nem történik.

Ennek jogi alapja a mindenkori használatra vonatkozó szerződés előkészítése, végrehajtása és lebonyolítása.

IV. A személyes adatok címzettjei vagy a címzettek kategóriái

1. A weboldal rendelkezésre bocsátása; kommunikáció a weboldalon keresztül; Online-service

Szolgáltatót alkalmazunk weblapunk fenntartása érdekében, ezért személyes adatokat továbbítunk a szolgáltatók felé. A mindenkori szolgáltató „B. Megbízott szolgáltató és Web Analytics” alatt van megnevezve. Ezeket a szolgáltatókat mi szerződéssel kötelezzük, hogy személyes adatai felhasználásakor ugyan olyan mértékű gondossággal járjanak el, mint mi.

Ha ajánlatunk egyes funkciói miatt megbízott szolgáltatóhoz kell fordulnunk, vagy az Ön adatait reklám céljából szeretnénk felhasználni, a mindenkori megállapításról részletesen tájékoztatjuk Önt.

2. Online szerződéskötés

Személyes adatokat - ha szükséges, kapcsolatfelvétel vagy az Ön rendezvényre történt jelentkezése után - az alábbi vállalkozóknak és szolgáltatóknak továbbítunk, a teljesítés keretén belül:

  • Hueber Verlag & Editorial Idiomas, Representación y distributión España y Portugal: Macmillan Iberia, S.A.U.Education, Edificio Torre Rioja, Calle Rosario Pino 14-16 Planta 4, 28020 Madrid, Spanien
  • Ufficio di Rappresentanza Italia, Karsten Lux, Piazza Giacomo Puccini 26/A, I-50144 Firenze (FI) Italia
  • Lilian Berloffa, Rua Padre Manoel de Paiva, 401, 09070-230 – Santo André – SP, Brasil
  • Reprezentantka vydavateľstva Hueber Verlag pre Českú republiku a Slovensko, PhDr. Veronika Hutarová, Vilímovská 19, 160 00 Praha 6
  • Andrea Szász, Hueber Verlag - Vertretung Ungarn, H-1036 Budapest, Pacsirtamező u. 7. 4/24.
  • Parsla Muceniece, Hueber Verlag Repräsentantin Baltische Staaten, Weißrussland, Kaliningrad, Staatliches Deutsches Gymnasium Riga, Agenskalns Str. 21a, Zimmer 145, LV 1048 Riga, Lettland
  • OLF S.A., Case postale 1152, 1701 Fribourg, Schweiz
  • Hueber Verlag Austria GmbH, Frau Mag. Claudia Wallner, Frau Monika Wiegele, Sulzengasse 2, 1230 Wien, Österreich
  • Mayersche Buchhandlung KG, Matthiashofstr. 28-30, 52064 Aachen

Ha fizetési kötelezettségét törvényellenesen megtagadja, személyes adatait továbbítjuk egy inkasszóvállalkozásnak.

V. A személyes adatok tárolási idejének kategóriái

Töröljük személyes adatait, ha a tárolás mindenkori oka megszűnt és törvényi előírás a további tárolást nem követeli meg. Statisztikai kiértékelés csak név nélküli formában történik meg.

VI. Az Ön jogai, mint érintett személy

Jogaival és beleegyezése visszavonásával kapcsolatban kérjük, forduljon adatvédelmi megbízottunkhoz.

1. Az érintett személyes adataival kapcsolatban Ön a következő jogokkal rendelkezik velünk szemben:

  • Tájékoztatásra való jog,
  • Jog helyesbítésre vagy törlésre,
  • Jog a feldolgozás korlátozására,
  • jog visszavonásra a feldolgozással kapcsolatban,
  • jog adatátruházhatóságra.

2. Ha beleegyezést közölt velünk, ezt bármikor, a jövőre vonatkozóan visszavonhatja.

3. Ezen felül jogosult egy adatvédelemmel megbízott felügyeleti szervnél a személyes adatai általunk történt feldolgozásával kapcsolatban panasszal élni.

B. Megbízott szolgálatvezető és Web Analytics

24. Mai 2018

eTracker használata

1. Ezen weblap szolgáltatója a hamburgi, németországi etracker GmbH szolgálatait használja (https://www.etracker.com/) felhasználói adatok elemzésére. Ebből a célból cookies lesznek felhasználva, amelyek lehetővé teszik a látogatók általi használat statisztikai analízisét, valamint használat függő tartalmak vagy reklám kijelzését teszik lehetővé. A sütik kis szövegfájlok, melyeket az Ön merevlemezén a böngészőjéhez hozzárendelve lesznek tárolva, etracker cookies nem tartalmaznak olyan információt, amely által a felhasználót azonosítani lehet.

Az etracker által létrehozott adatok, jelen weboldal szolgáltatója megbízásából kizárólag Németországban lesznek feldolgozva és tárolva, és ezáltal a szigorú német és európai adatvédelmi törvény és norma intézkedései alá esnek, ez ügyben etrackert függetlenül ellenőrizték, és a Datenschutz-Gütesiegel(adatvédelmi védjegy)-el ePrivacyseal lett kitüntetve.

Az adatfeldolgozás az EU adatvédelmi rendelkezése jogalapján a Art. 6 Abs. 1 lit. f) DSGVO (jogosult érdek) alapján történik. Jogosult érdekünk online ajánlatunk és webes megjelenésünk optimalizálásában található. Mivel számunkra látogatóink magánélete kimondottan fontos, az etracker esetében olyan korán, ahogy csak lehetséges, az IP címet névtelenítjük és az etracker bejelentkezés vagy gépfelismerése esetén egy egyértelmű, de egy személyhez nem köthető kulccsá változtatjuk. Egy másik

felhasználás, összekapcsolás egyéb adatokkal vagy továbbadás harmadik személy számára etracker által nem történik meg

Az fent leírt adatfeldolgozás ellen bármikor panasszal élhet, abban az esetben, ha ez személyhez kapcsolódik. Panaszának Önre nézve nincs hátrányos következménye.

2. Arra használjuk eTrackert, hogy weblapunk használatát elemezzük és rendszeresen tökéletesíthessük. Az így kinyert statisztikák által ajánlatainkat tökéletesíthetjük és az Ön számára érdekesebbé tehetjük. A begyűjtött adatokat tartósan tároljuk és név nélkül elemezzük.

Erre jogalapunk jogos érdeklődésünk. A szükséges érdekmérlegelés keretén belül az ön érdekét személyes adatainak titokban tartására és a mi érdekünket jelen weboldal közzétételével hasonlítottuk egymással össze. Az Ön érdekeltsége a titoktartásban vesztett.

3. Harmadik szolgáltató információja: etracker GmbH, Erste Brunnenstraße 1, 20459 Hamburg; https://www.etracker.com/de/datenschutz.html.

24. Mai 2018

Sie haben Fragen?

Wir beraten Sie gerne, rufen Sie uns an: Tel. +49 (0)89 / 9602-0
Montag bis Donnerstag: 9.00 bis 17.00 Uhr, Freitag: 9.00 bis 16.00 Uhr

Oder schreiben Sie uns:

  • Abbrechen

Ansprechpartner und weitere Informationen